tisdag 13 september 2011

VantarÄntligen är mina vantar färdiga! Ska bara fästa alla trådar.
Jag brukar lägga stickat mellan våta handdukar för att få bättre form på det.
Men jag ser att så många blockar sina alster, jag vet inte riktigt hur man gör. Vad jag förstår så fuktar man och sätter i nålar? Vad är det för skillnad undrar jag?
Här har varit ett konstigt väder i dag.Varmt, sol, regn och hårda vindar.
Min förkylning börjar i alla fall ge med sig nu.

4 kommentarer:

 1. Enklast när man blockar är att köpa barnpuzzel på Biltema. Sedan är det bara att spänna ut det man vill. Använd knappnålar, som går alldeles utmärkt att sticka in i de stora puzzelbitarna. En fuktig trasa över och du blockar.

  SvaraRadera
 2. Jag tror att din metod passar vantar alldeles utmärkt. Jag kan göra lite olika med vantar och sockar. Ofta fuktig duk och strykjärn. Sjalar blockar jag nuförtiden med tunna kolfilterstavar. Går snabbare och ger bättre resultat. Pusselmattorna har jag bytt ut mot idrottsmattor. De ramlar inte sönder lika lätt. Jag tror på att man ska göra det som funkar bäst för en själv.

  SvaraRadera
 3. Jag skulle också säga att ditt sätt fungera jättebra på vantar, men sjalar är som Skarvtjärns Greta säger enklare om man spänner ut och lägger nått vått över eller blötlägger och spänner ut, det får du väl testa vad du gillar mest.

  SvaraRadera
 4. Du skrev att ni skulle komma till Hudik. Vi har nu två garnaffärer och i mitten på oktober ska vi till den andra. Spännande den ocksåHör av er innan ni kommer.

  SvaraRadera

Om mig

Mitt foto
Hagsta 3 mil norr om Gävle
Jag som bloggar heter Mona Hedin och är ordförande i Hamrånge slöjdare. Föreningen bildades 1991, vi håller till i Hagsta skola.