tisdag 30 november 2010

Gympa

Vi är 14-17 damer som gympar på tisdagarna, det är i PRO:s regi och i dag hade vi avslutning för höstterminen.  Lillian och Monika har satt fart på oss hela hösten , vi brukar bli riktigt varma innan passet är slut.Vi gick till Seniorernas träffpunkt och fikade hos gulliga Anna när vi var klara. Kaffe, macka, glögg och pepparkakor för 20:- det tycker jag otroligt.

söndag 28 november 2010

Skyltsöndag 2

I dag var det skyltsöndag i Bergby. Hamrånge slöjdare var med och sålde lotter och hantverk, det som gick bäst var ju lotterna.Linnea och hennes kompis Anna var också med, dom har ju sina betongprylar. Nu hade dom utökat med stjärtfigur som jag tyckte var rolig. dom fick sälja rätt så många saker. Det var rätt så kallt ute men det kom faktiskt folk ändå. Jag var också och lyssnade på "Hamrångeharporna" som sjöng och spelade cittra på Träffpunkten. Jag tycker dom är duktiga och så verkar det som dom har så roligt.

fredag 26 november 2010

Skyltsöndag 1

Kerstin och jag har varit till Bergby i kväll och plockat upp våra varor som
vi ska sälja på söndag på julskyltningen.Vi ska också ha ett lotteri.Hoppas att det blir mycket folk som kommer och tittar och handlar.Kerstin har också lite egna saker som hon gjort.

torsdag 25 november 2010

Slöjdcafè

I kväll har vi haft "Stick- och virkcafè" vi var några stycken som fick lära oss att kroka, det har jag aldrig provat på förut.Det var ju inte så svårt men kanten blev lite krokig när jag försökte.Det är som en lång virknål som man lägger upp maskor på,när man vänder maskar man av sen plockar man upp nya maskor på återvägen.Låter lite krångligt men det är lättare att förstå när nån visar.Vi fikade mina saffransbullar och Birgittas goda tigerkaka.

onsdag 24 november 2010

Onsdag

Ny onsdag, en månad kvar till julafton!!
I dag var vi 9 st som vävde, Lise-Britt hade gjort en god soppa av grönkål med ägghalvor och julkorv till.Vi hade också styrelsemöte och bestämde vad vi ska göra på vårterminen. Det blir kombinerat stick- och slöjdcafè, då kan man antingen sticka eller sy väskor, kuddar eller annat av gamla jeans eller andra tyger.Sen ska vi ha "Konst i Påsk" som vanligt men vi bjuder in slöjdarna att vara med och ha försäljning samtidigt.

lördag 20 november 2010

Ljusstöpning igen

Anita har haft sin andra lördag med ljusstöpning i dag. Hon har en otrolig ork och energi som orkar hålla på så här utan ersättning.Det är ju inte bara att börja stöpa det är en massa jobb innan också. Hon beställer hem stearin, hon fixar med papper på golvet, och hon är där tidigt och värmer upp stearinet till dom andra kommer. Hon är verkligen en stöttepelare.
I dag var det återigen 11st. + Anita som svettades i ångorna men även hade trevligt med varandra.

onsdag 17 november 2010

Vävdag igen

Onsdag är vävdag hos oss. Idag var vi 12 st. Kerstin hade gjort en jättegod soppa av pumpa.Afficherna för nästa veckas Stickcafè gjordes i ordning och skickades med till olika anslagstavlor.Ingen kamera med idag så några nya bilder blir det inte.

lördag 13 november 2010

Ljusstöpning

Nu har vi stöpt ljus i sex timmar. Det blev många vackra ljus och 15 ljuskronor. Vi lade käppar över stolsryggar och sedan pinnar med fastknutna vekar över. Anita hade smält stearin i en stor kittel innan vi andra kom, då kunde vi börja på en gång. Vanliga ljus doppade vi 25 ggr och ljuskronorna ca 20 ggr. Vi både fikade och åt lunch och hade trevligt mellan doppen.

torsdag 11 november 2010

Ljusstöpning

Vi är 12 st. som ska träffas på lördagmorgon och stöpa ljus i skolan.
I kväll har vi förberett med att knyta vekar och göra kronor av hönsnät.
Även i dag fick vi smaka Anitas goda kaka.

onsdag 10 november 2010

Onsdag

Nu är det en ny onsdag när vi har vävt igen.I dag var det Anita N som hade soppa, en jättegod svampsoppa och god kaka till kaffet. Det tackar vi för.
Vi ska sätta upp en röd julduk som Anita och Dagmar håller på att solva här på bilden.

söndag 7 november 2010

Slöjdförsäljningen

I dag har jag räknat pengar. Riktigt roligt,vi behöver ju allt vi kan få för att kunna behålla skolan.Nu klarar vi oss lite till.Jag lägger in några bilder till från i går.

lördag 6 november 2010

Slöjdförsäljning

I dag har vi haft vår årliga slöjdfösäljning i skolan.
Det kom mycket folk och dom handlade rätt så bra.
Loppisen blev nästan renrakad.Kaffebryggaren gick hela dagen.
Lotterna tog slut. Så det blev en lyckad dag.

fredag 5 november 2010

Ny bloggadress

Nu har jag ändrat adressen så det blir lättare att hitta.
I morgon har vi höstens slöjdförsäljning. Det brukar komma mycket folk till
den.Hoppas det blir så i år också.

torsdag 4 november 2010

Jeanskvällar

Vi brukar ha jeanskvällar då vi syr nya saker av gamla jeans, tex. väskor, kuddar, pannlappar och till och med tuppar.här är några exempel.

Blogg

Det är inte det lättaste att  börja blogga det är en massa saker man måste tänka på.Men så småningom kanske det här blir någonting att läsa också.

Vävstuga

Onsdag 3 nov. hade vi vävning som vanligt på onsdagar.Vi gjorde också i ordning för slöjdförsäljningen vi ska ha på lördag.Det här ett test för hur det kommer att se ut när jag börjar blogga.

Mona H

Om mig

Mitt foto
Hagsta 3 mil norr om Gävle
Jag som bloggar heter Mona Hedin och är medlem i Hamrånge slöjdare. Föreningen bildades 1991, vi håller till i Hagsta skola.